راهنمای خرید قایق بادی
قایق بادی یکی از نام آشنا ترین محصولات بادی عرضه شده در چند سال اخیر بوده که هر ساله با تولید مدل های متنوع از این محصول طرفداران زیادی را به خود جذب می کند. البته تنها بالا رفتن تنوع قایق بادی در افزایش فروش و طرفداران این محصول موثر نبوده بلکه افزایش کیفیت ساخت ، متریال های به کار برده شده و طراحی های زیبا به همراه لوازم جانبی با کیفیت از دلایل دیگر محبوب شدن این دسته بندی از محصولات بادی در میان افراد محسوب می شود. قایق بادی برای کاربرد های مختلفی تولید و عرضه شده که از جمله آنها می توان به کاربرد تفریحی ، کاری و جا به جایی بار اشاره کرد از همین رو از نظر طراحی و متریال به کار برده شده کاملا متفاوت می باشند. تنوع بالا در تولید این محصولات تفریحی باعث شده تا بازه انتخاب مصرف کنندگان را بر اساس نیاز خود بر طرف سازد. نکته دیگر در رابط قایق های بادی در ایمنی بالای تولید آنها بخصوص در مدل های بزرگ و حرفه ای می باشد به گونه ای که تفاوتی را از این نظر با قایق های فایبرگلاس و یا چوبی حرفه ای ایجاد نخواهد کرد از همین رو خیال مصرف کنندگان بابت استفاده از قایق بادی در آب های آزاد و رودخانه و همچنین دریاچه ها و سد ها راحت خواهد بود.
برای آشنایی بیشتر با انواع قایق بادی و خرید بهترین گزینه برای نیاز های تفریحی خود می بایست چند مورد مهم را قبل از خرید قایق بادی در نظر بگیرید. ویژگی های مهمی همچون طراحی و ساختار بدنه ، جنس و متریال ساخت ، ابعاد ، وزن و تحمل وزن و همچنین شرکت های تولید کننده در قایق بادی های مختلف وجود داشته که در نظر گرفتن این موارد می تواند به عنوان راهنمای خرید بهترین قایق بادی برای شما محسوب شود. در ادامه مطلب به بررسی تک تک این خصوصیت و ویژگی ها خواهیم پرداخت تا علاوه بر معرفی بهتر تولید قایق بادی از روش خرید صحیح آنها نیز مطلع شوید...
طراحی و ساخت قایق بادی
طراحی و ساختار بدنه انواع قایق بادی در واقع مشابه قایق های فایبرگلاس و چوبی بوده با این تفاوت که کمی از نظر ساختار کف و همچنین دیواره ها متفاوت می باشد که دلیل آن نیز بادی بودن این محصولات است. از نظر نوع طراحی قایق های بادی در دو نوع تفریحی و ورزشی تولید شده اند که مدل های ورزشی مربوط به قایق بادی کایاک و مدل های تفریحی نیز خود به چند منظور از جمله گردش روی آب ، ماهیگیری و همچنین جا به جایی بار استفاده می شود. در این میان مدل هایی که ابعاد و ظرفیت بالایی دارند دیواره و بدنه اصلی آنها از دو الی سه قسمت اصلی به هم متصل شده تشکیل می شود از همین رو هر قسمت توسط دریچه باد مجزا راه اندازی می شود. این ویژگی خود یک ایمنی بزرگ برای انواع قایق بادی فراهم می سازد بنابراین هر زمان قسمت از بدنه آسیب ببیند تنها باد آن قسمت کم و تخلیه شده و قسمت های دیگر همچنان دارای باد خواهند بود تا به سرعت و بدون غرق شدن خود را به ساحل برسانید.
اکثر مدل های تولید شده دارای کف بادشو نیز می باشند. کف بادشو برای انواع قایق بادی بزرگ و کوچک محلی نرم و راحت برای نشستن ایجاد کرده و با طراحی مواج گونه خود ضربه ها و فشار های ناشی از آب را به راحتی دفع می کند. مدل های معدودی در این میان هستند که از کف آلومینیوم و یا فایبرگلاس مانند قایق بادی جیمینی و یا قایق بادی مارینر بهره می برند. این دو خانواده از قایق بادی نام برده شده در میان بهترین و حرفه ای ترین مدل های موجود در بازار قرار می گیرند. نکته دیگر در رابط طراحی بدنه می توان به اهرم های تعبیه شده روی بدنه اصلی اشاره کرد. اهرم نگهدارنده پارو برای قفل کردن پارو ها هنگام استفاده جهت تعادل بیشتر در پارو زدن ، اهرم لنسر ماهیگیری برای بسته لنسر ها روی قایق جهت ثابت نگه داشتن ، دستگیره های حمل متصل به بدنه برای جا به جایی راحت قایق در حالت باد شده و همچنین وجود یک طناب مقاوم برای اتصال به قایق های دیگر و یا وصل کردن در سواحل از مهمترین ویژگی های اهرمی و کمکی تعبیه شده در انواع قایق بادی تفریحی و باری محسوب می شود. البته تمام این اهرم ها به صورت یکجا در تمامی مدل های تولید شده دیده نمی شود بلکه مدل های بزرگ و حرفه ای از جمله قایق بادی اکسکروشن ، سی هاوک ، مارینر ، جیمینی و ... به صورت کامل از این ویژگی ها بهره مند می باشند.
اکثر مدل های قایق بادی بخصوص سایز های بزرگ و بالای 3 نفره دارای نشیمنگاه ها و کوسن های بادی می باشند تا افراد هنگام نشستن در ارتفاع بالاتری قرار بگیرند. این کوسن های بادی معمولا به صورت مجزا به همراه قایق مورد نظر قرار داده شده و به راحتی قابل راه اندازی و استفاده خواهند بود. از ویژگی مهم دیگر در رابط با ساختار بدنه می توان به قابلیت نصب موتور قایق بادی اشاره کرد. موتور قایق بادی در دو مدل بنزینی و برقی تولید شده که از مدل های بنزینی برای قایق بادی 4 نفره به بالا و از مدل های برقی نیز برای قایق بادی 3 نفره و کوچکتر استفاده می شود. برای نصب موتور روی اکثر قایق بادی تولید شده نیاز به کیت نصب شونده بوده که توسط فروشگاه مستر اینتکس به صورت مجزا عرضه می شود اما برخی مدل های حرفه ای نیز هستند که دارای کیت سرخود می باشند.
جنس بدنه و متریال قایق بادی
جنس بدنه و متریال مهم ترین ویژگی در تولید انواع قایق بادی و حتی تمامی محصولات بادی به شمار می رود از همین رو در نظر گرفتن این ویژگی در ابتدا هر کاری مهمترین عمل برای خرید قایق بادی مورد نظر خواهد بود. جنس بدنه در مواردی همچون طول عمر محصول ، مقاومت محصول در برابر شرایط جوی مختلف و همچنین برخورد با اشیای مختلف و وزن آنها بسیار موثر خواهد بود. جنس و متریال استفاده شده مشترک در تمامی قایق های بادی از پلاستیک PVC وینیل بوده که در مدل های بزرگ تر و حرفه ای این متریال با الیاف شمعی یا همان فایبرتک ترکیب شده است تا بدنه ای ضخیم و با مقاومت بالا ایجاد کند. عدم به کار بردن الیاف شمعی در مدل های کوچکتر نشان دهنده ضعیف بودن متریال آنها نبوده بلکه برای کاربرد های حرفه ای توسط قایق بادی نیاز است تا بیش از پیش یک قایق از نظر بدنه تقویت شود.
پلاستیک PVC وینیل خود دارای ساختار دون الی سه لایه در انواع قایق بادی بوده که علاوه بر فراهم کردن ضخامت بالا از انعطاف پذیری بسیار خوبی نیز برخوردار می باشند تا امکان جمع شدن در حجم و اندازه های کوچکتر را جهت حمل با کمترین اشغال فضا داشته باشند. این انعطاف پذیری در مدل هایی که از الیاف شمعی نیز استفاده شده مانند متریال انواع استخر پیش ساخته وجود دارد بنابراین نگرانی بابت حمل نشدن آنها توسط انواع وسیله های نقلیه نخواهد بود. متریال ذکر شده در برابر عواملی مانند دما و فشار آب ، نور و اشعه آفتاب و همچنین قرار گرفتن در شرایط دمایی مختلف در فضای باز بسیار مقاوم بوده و به هیچ وجه آسیبی به قایق ها وارد نخواهد کرد. دو عامل بسیار مهم در سلامتی قایق بادی وجود داشته که یکی جلوگیری از برخورد عمدی هر گونه اشیای تیز و دیگری مقدار باد استاندارد می باشد. باد زدن بیش از حد به این محصولات می تواند به مرور زمان به درز ها و لایه های داخلی فشار بیشتری وارد کرده تا از قسمت های مهم آسیب ببیند. مزیت بزرگی که جنس بدنه این محصولات داشته قابلیت تعمیر و استفاده مجدد از آنهاست. عمل تعمیر توسط بسته تعمیرات محصولات بادی صورت می گیرد بنابراین جای نگرانی بابت یک بار مصرف بودن این محصولات نخواهد بود.
ابعاد ، وزن و تحمل وزن قایق بادی
ابعاد در نظر گرفته شده برای هر قایق بادی بستگی به نوع طراحی و ظرفیت آنها دارد. مقدار ابعاد در زمان خرید مهم نبوده بلکه نکاتی در رابط با ابعاد ساخت قایق ها وجود داشته که می بایست به این نکات توجه داشته باشید تا فضای لازم را بر اساس مدل خریداری شده جهت تفریحات آبی به دست آورید. مهم ترین نکته در ابعاد تولید انواع قایق بادی در این است که ابعاد های ذکر شده برای تمام قسمت های باد شده می باشد به همین دلیل از آنجایی که نشستن روی لبه و دیواره های قایق از نظر ایمنی کار مناسبی نبوده فضای خالی درون آن به عنوان ابعاد مفید در نظر گرفته می شود. زمانی که یک قایق بادی خریداری می کنید می بایست ابعاد دیواره های باد شده را از ابعاد کلی کسر کنید تا فضای مفید برای نشستن به دست آید. البته شرکت های بزرگ تولید کننده همیشه این استاندارد ها را رعایت می کنند از همین رو قایق های تولید شده با ظرفیت های نام گذاری شده توسط شرکت های بزرگ و حرفه ای کاملا درست خواهند بود.
تحمل وزن از ویژگی مهم دیگر در استحکام و مقاومت یک قایق به حساب می آید. معمولا در مدل های مختلف تحمل وزن هر قایق برای یک نفر بین 80 الی 100 کیلوگرم در نظر گرفته می شود اما در این میان مدل هایی هستند که متریالی بسیار مقاوم تر دارند در نتیجه این مقدار تحمل وزن نیز افزایش خواهد داشت. برای مثال قایق بادی 4 نفره سی هاوک اینتکس (بر اساس تجربه کاری فروشگاه مستر اینتکس) نه تنها قابلیت جای دادن 5 نفر بلکه تحمل وزن 500 کیلوگرمی را نیز فراهم می سازد از همین رو نگرانی بابت پارگی و یا ترکیدن قسمت های بادشو وجود نخواهد داشت. وزن هر قایق بادی علاوه بر جنس بدنه بستگی به لوازم جانبی همراه خود دارد. لوازم جانبی های مهمی از جمله پاور ، کوسن بادی ، پمپ باد ، کیف حمل لوازم ، پک تعمیرات ، طناب و اهرم های اتصال پارو که وجود هر کدام در بسته بندی قایق ها در افزایش وزن آنها موثر خواهد بود. اصولا برای قایق های بادی بزرگ و حرفه ای از تمامی این لوازم جانبی با بهترین کیفیت استفاده می شود. برای مثال یک جفت پارو آلمینیومی و پمپ باد متوسط و یا بزرگ با قدرت پمپاژ و مکش باد بالا برای قایق های بزرگ در نظر گرفته می شود.
شرکت های تولید کننده قایق بادی
شرکت های تولید کننده متعددی در زمینه ساخت قایق بادی فعالیت دارند که هر کدام مدل های با کیفیت و خاص خود را روانه بازار محصولات بادی کرده اند اما در این میان شرکت اینتکس و بست وی در میان بهترین ها بخصوص بهترین های داخل کشور محسوب می شوند از همین رو استقبال زیادی از آنها می شود. شرکت اینتکس که در تولید قایق بادی مدل ها و خانواده های مختلفی را عرضه شده از نظر کیفیت و فروش رتبه نسخت را به خود اختصاص داده اما در این میان نباید از نان شرکت بست وی نیز با داشتن قایق های بادی با کیفیت از جمله سری جیمینی گذشت. در برند اینتکس نیز وجود مدل هایی از جمله مارینر ، اکسکروشن ، سی هاوک ، چلنجر و اکسپلورر که کوچکترین و ساده ترین مدل محسوب شده باعث افزایش بازه انتخاب مصرف کنندگان بر اساس نیاز های خود شده است.
جمع بندی
در این مطلب همانطور که در ابتدای توضیحات خود اشاره کردیم در نظر گرفتن ویژگی های نام برده شده و تشریح داده فوق می تواند بهترین کمک و بهتری راهنمای خرید قایق بادی برای مصرف کنندگان محسوب می شود. در نظر گرفتن این آیتم ها به علاوه مطالعه بهتر مشخصات و توضیحات هر محصول و در نهایت در صورت نیاز مشاوره گرفتن اینترنتی و یا تلفنی از همکاران ما می تواند شما را به بهترین و مناسب ترین و همچنین مقرون به صرفه ترین قایق بادی مورد نظر برساند. برای خرید قایق بادی اینتکس و بست وی در مدل های مختلف کافیست به سایت نمایندگی اینتکس مراجعه و پس از ثبت سفارش به دو روش اینترنتی و یا تلفنی محصول خود را در کوتاه ترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید.